[abc80] ABC08

Anders Jansson andj at hem.utfors.se
Ons Dec 26 04:45:43 PST 2007


Hej!

Jag läste just all e-post i denna lista. Intressant! Jag hade också ett projekt att koppla in ett flash-minne på ABC-bussen. Jag skrev lite om det i ABC-bladet men sen hände just inget mer. Det finns kanske mycket kunskap här som kunde vara roligt att samla ihop till ett enkelt projekt utan större pretentioner? Om nån vill skissa på nåt som passar både ABC80 och 800 så skulle jag nog kunna göra layouten och etsa några kort. 

FPGA-projektet är verkligen imponerande! Om man lyckas göra det riktigt billigt kunde det väl vara användbart för styr- och mätstationer? ABC-emulatorn borde också kunna vara användbar i det sammanhanget. Men jag tycker det saknas en del info om hur man bygger en dator av det och hur mycket det kostar. Finns ABC-bussen tillgänglig? Vilken FPGA kan man använda? Finns elschema?

Skulle det inte bli billigare att *inte* implementera Z80 som ju ändå är riktigt billig upp till 8 MHz? Istället kunde man kanske ha en ABC-mode och en DOS-mode? Själv använder jag oftast microcontrollers för styr- och mätstationer, som rapporterar via RS232. Mer rationellt är väl att använda en PC104 eller liknande, men det är inte så helt lätt att hitta nåt som är lagom. Det blir gärna overkill med dagens system som oftast verkar anpassade för att köra windows.

Måste bara avsluta med Björn Janssons kanonbild!
http://alpha.hemma.lugn.nu/~bamse/nostalgi.jpg 

Gott Nytt År!

Hälsn.
Anders Jansson

More information about the ABC80 mailing list